Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 4. i 5. listopada 2010. godine u službenom posjetu Republici Finskoj, na poziv svog domaćina ministra vanjskih poslova Republike Finske Alexandera Stubba

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će 4. i 5. listopada 2010. godine u službenom posjetu Republici Finskoj, na poziv svog domaćina ministra vanjskih poslova Republike Finske Alexandera Stubba.

Prvog dana boravka, u ponedjeljak, 4. listopada 2010. godine, ministar Jandroković sastat će se u Helsinkiju s predstavnicima hrvatske zajednice u Finskoj i članovima hrvatskog poslovnog izaslanstva.

U utorak, 5. listopada 2010. godine, ministar Jandroković održat će bilateralni sastanak sa svojim domaćinom ministrom vanjskih poslova Republike Finske Alexanderom Stubbom.

Ministar Jandroković otvorit će u Helsinkiju Finsko-hrvatski poslovni forum „Mogućnosti poslovanja u Hrvatskoj“, na kojem će sudjelovati i izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika.

Također će se sastati s ministricom za europska pitanja Astrid Thors, ministrom za vanjsku trgovinu i razvoj Paavom Väyrynenom, prvim dopredsjednikom finskog Parlamenta Seppom Kääriäinenom te članovima Finsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Predviđeni su i susreti s gradonačelnikom Helsinkija Jussijem Pajunenom, gradonačelnikom grada Vantaa Juhanijem Paajanenom, te direktorom zračne luke Helsinki-Vantaa Juha-Pekkom Pystynenom.