U srijedu, 15. rujna 2010. godine, u Zagrebu, u palači Dverce (Trg Sv. Katarine 6), održat će se drugi sastanak Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike. Izaslanstva dviju država predvodit će ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i ministar vanjskih poslova Franco Frattini

U srijedu, 15. rujna 2010. godine, u Zagrebu, u palači Dverce (Trg Sv. Katarine 6), održat će se drugi sastanak Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike. Izaslanstva dviju država predvodit će ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

Susret ministara Jandrokovića i Frattinija, te zajedničko fotografiranje sudionika sastanka Koordinacijskog odbora održat će se u 11.15 sati, a početak plenarnog sastanka Koordinacijskog odbora predviđen je za 12.10 sati (fotoreporteri i TV snimatelji mogu snimiti početak sastanka).

Nakon plenarnog sastanka, u 12.55 sati, ministri Jandroković i Frattini potpisat će Zajedničku izjavu o zaključcima Koordinacijskog odbora ministara, te održati konferenciju za novinare.

Ovom prigodom će i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske Petar Čobanković s ministrom poljoprivrede, prehrane i šumarstva Talijanske Republike Giancarlom Galanom potpisati Memorandum o razumijevanju u poljoprivredi i ruralnom razvoju (u 12.05 sati).

Tijekom sutrašnjeg Koordinacijskog odbora ministara bit će održan i niz pojedinačnih sastanaka predstavnika drugih ministarstava dvaju država.

Cilj sutrašnjeg Koordinacijskog odbora ministara je dodatno intenzivirati političku, gospodarsku, prekograničnu te međuregionalnu suradnju na područjima koja su obuhvaćena Memorandumom o suradnji. To se posebice odnosi na područja energetike i infrastrukturnih projekata, zaštite okoliša, poljoprivrede, investicija, turizma, zaštite manjina, kulture, obrazovanja i znanosti, kao i regionalne suradnje.

Koordinacijski odbor ministara sastaje se jednom godišnje u cilju proširivanja područja suradnje između Hrvatske i Italije, a utemeljen je Memorandumom o suradnji Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike, potpisanim početkom 2009. godine.

Molimo predstavnike medija, fotografe, snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika na broj telefona 01/4597 704 ili email glasnogovornik@mvpei.hr do 10.00 sati u srijedu, 15. rujna 2010. godine.