Ministar Gordan Jandroković sastat će se u ponedjeljak, 31. svibnja 2010. godine, s ministrom vanjskih poslova Republike Bugarske Nikolajem Mladenovim, koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković sastat će se u ponedjeljak, 31. svibnja 2010. godine, s ministrom vanjskih poslova Republike Bugarske Nikolajem Mladenovim, koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Tijekom susreta ministri će razgovarati o bilateralnim političkim i gospodarskim odnosima, stanju pregovora Republike Hrvatske i Europske unije te razmijeniti stajališta o situaciji u regiji.

Ministri Jandroković i Mladenov susrest će se u 10,40 sati, a nakon razgovora dvaju izaslanstava, dati izjave za medije u 11,40 sati.

Molimo zainteresirane fotoreportere i snimatelje koji žele snimiti susret ministara i početak razgovora izaslanstava da dođu u ponedjeljak, 31. svibnja 2010. godine, u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, najkasnije do 10,30 sati, a ostale predstavnike medija da na izjave za medije dođu najkasnije do 11,25 sati.

Ministar Mladenov održat će u 14,30 sati u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske predavanje na temu „Iskustvo Bugarske stečeno u prve dvije godine članstva u EU“.

Predavanje ministra Mladenova otvoreno je za predstavnike medija.

Molimo zainteresirane novinare, snimatelje i fotografe da svoj dolazak u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najave Uredu glasnogovornika do ponedjeljka, 31. svibnja 2010. godine, do 10 sati, na broj telefona 4597-704, faksa 4569-973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.