Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj David Blunt potpisat će Memorandum o razumijevanju Vlade Ujedinjene Kraljevine, Sveučilišta u Sussexu i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u srijedu, 24. ožujka 2010. godine, u 11.00 sati.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj David Blunt potpisat će Memorandum o razumijevanju Vlade Ujedinjene Kraljevine, Sveučilišta u Sussexu i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u srijedu, 24. ožujka 2010. godine, u 11,00 sati.

Spomenutim tripartitnim ugovorom omogućit će se dodjeljivanje stipendije za petero državnih službenika za poslijediplomske jednogodišnje studije iz područja prava Europske zajednice, ekonomije Europske unije i multidisciplinarnih europskih studija na Sveučilištu u Sussexu.

Suradnja s Vladom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske započela je provođenjem Programa dodjele stipendija 1998. godine, a do sad je zajedničkim financiranjem studije zavšilo 100 stipendista.


Nakon potpisivanja Memoranduma, predviđene su izjave za medije.


Molimo zainteresirane predstavnike medija da dođu u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najkasnije do 10,45 sati, a svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika najkasnije do srijede, 24. ožujka 2010. godine, do 10,00 sati, na email: glasnogovornik@mvpei.hr ili na broj telefona 01/ 4597 704.