Ministar Gordan Jandroković sudjelovat će u subotu, 6. ožujka 2010. godine, na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije i država kandidatkinja za punopravno članstvo u EU (tzv. Gymnich sastanku), u gradu Cordobi, u Španjolskoj.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u subotu, 6. ožujka 2010. godine, na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije i država kandidatkinja za punopravno članstvo u EU (tzv. Gymnich sastanku), u gradu Cordobi, u Španjolskoj.

Tijekom neformalnog sastanka ministri vanjskih poslova raspravljat će o temama od visokog političkog značaja, ponajprije o ulozi Europske unije na Bliskom istoku i izgledima tamošnjeg mirovnog procesa, odnosima Europske unije s drugim velikim sudionicima na međunarodnoj sceni, kao i odnosima s jugoistočnom Europom.

Ministri će razgovarati i o stupanju na snagu Lisabonskog ugovora te novim instrumentima Zajedničke europske vanjske i sigurnosne politike, posebice Europskoj službi vanjskih poslova.

Također, ministar Jandroković i ostali ministri vanjskih poslova zemalja kandidatkinja održat će izlaganja o trenutnom stanju pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji.