Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organizirat će 19. i 20. studenoga 2009. godine, na Bjelolasici, godišnji sastanak Županijskih savjeta za europske integracije, kojem je ove godine domaćin Karlovačka županija

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organizirat će 19. i 20. studenoga 2009. godine, na Bjelolasici, godišnji sastanak Županijskih savjeta za europske integracije, kojem je ove godine domaćin Karlovačka županija.

Sastanak će se održati u Hrvatskom olimpijskom centru na Bjelolasici, a početak je predviđen u četvrtak, 19. studenoga 2009. godine, u 13,00 sati.

Događaj je otvoren za predstavnike medija.

Tijekom prvog dana sastanka sudionike će uvodno pozdraviti predstavnici domaćina, Karlovačke županije, organizatora, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije.

Tijekom sastanka predstavnicima županija bit će održana predavanja o pretpristupnom programu IPA, prekograničnoj suradnji, programu za cjeloživotno učenje te programima „Europa za građane“ i „Mladi na djelu“.

Godišnji sastanak Županijskih savjeta za europske integracije prilika je i za razmjenu iskustava i jačanje suradnje među predstavnicima hrvatskih županija te jačanje administrativnih kapaciteta na lokalnoj razini.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija već niz godina surađuje sa Županijskim savjetima za europske integracije kao lokalnim partnerima te im pruža financijsku i stručnu potporu u aktivnostima vezanim uz europske integracije. U procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji upravo su županije jedan od ključnih partnera, kako u omogućavanju dobre informiranosti građana na lokalnoj razini o temama vezanim uz europske integracije, tako i u kvalitetnom prenošenju znanja vezanih uz korištenje pretpristupnih programa Europske unije, a koji nude niz mogućnosti za unapređenje razvoja županija.