Ministar Gordan Jandroković boravit će od 24. do 27. listopada 2009. godine u službenom posjetu Sultanatu Omanu, Državi Katar i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U pratnji ministra Jandrokovića bit će i predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja te izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika koji će sudjelovati na gospodarskim forumima te održati niz sastanaka s gospodarstvenicima iz Omana, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će od 24. do 27. listopada 2009. godine u službenom posjetu Sultanatu Omanu, Državi Katar i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U pratnji ministra Jandrokovića bit će i predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja te izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika koji će sudjelovati na gospodarskim forumima te održati niz sastanaka s gospodarstvenicima iz Omana, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U subotu, 24. listopada 2009. godine, u Muscatu (u Omanu) predviđeni su susreti ministra Jandrokovića sa zamjenikom predsjednika omanske Vlade za Vijeće ministara Sayyidom Fahdom bin Mahmoudom Al Saidom, omanskim ministrom vanjskih poslova Yousufom bin Alawijem bin Abdullahom, generalnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Sayyidom Badrom bin Hamadom bin Hamoodom Al Bu Saidom, ministrom trgovine i industrije Maqboolom bin Alijem bin Sultanom, te ministrom za naftne i plinske poslove Mohammedom bin Hamadom Al Rumhijem.

Istoga dana, u Omanskoj gospodarskoj komori, ministar Jandroković sudjelovat će, zajedno s hrvatskim izaslanstvom i gospodarstvenicima, na Hrvatsko-omanskom gospodarskom forumu. Tom prigodom prezentirat će se gospodarstva dvaju zemalja (pri čemu će od strane Hrvatske gospodarske komore biti predstavljene mogućnosti poslovnog partnerstva, od strane Agencije za promicanje izvoza i ulaganja mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku, a od strane Ministarstva turizma hrvatski turistički potencijali). Nakon Gospodarskog foruma održat će se i izravni sastanci gospodarstvenika.

U nedjelju i ponedjeljak, 25. i 26. listopada 2009. godine, ministar Jandroković boravit će s hrvatskim izaslanstvom u Dohi (u Kataru), gdje su predviđeni susreti s emirom Države Katar Šeikom Hamadom bin Khalifom Al Thanijem, predsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Države Katar Šeikom Hamadom bin Jassimom bin Jabrom Al Thanijem, državnim ministrom za energetiku i industriju Mohamedom Salahom Al Sadaom, te državnim ministrom poduzetništva i trgovine dr. Khalidom bin Mohammadom Al Attiyahom.

U Katarskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko-katarski gospodarski forum, a ministar Jandroković i hrvatsko izaslanstvo obići će potom u Dohi i gradilište prometnog čvorišta koje gradi hrvatska tvrtka “Konstruktor”.

U Dohi su u planu i sastanci predstavnika Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Katarske turističke direkcije, Agencije za promicanje izvoza i ulaganja i Katarske investicijske direkcije, hrvatskih građevinskih tvrtki s Direkcijom za javne radove “Ashghal”, hrvatskih tvrtki iz sektora elektroprivrede s Katarskim poduzećem za elektriku i vodopskrbu “Kahramaa”, te predstavnika hrvatskih naftno-kemijskih tvrtki i “Qatargasa”.

U utorak i srijedu, 27. i 28. listopada 2009. godine, ministar Jandroković boravit će s hrvatskim izaslanstvom u Abu Dabiju (u Ujedinjenim Arapskim Emiratima), gdje bi se trebao susreti s predsjednikom UAE-a i vladarom Abu Dabija Šeikom Khalifom Bin Zayedom Al Nahyanom, ministrom vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Šeikom Abdullahom bin Zayedom Al Nahyanom, ministrom gospodarstva Sultanom Al Mansouriem, ministricom za vanjsku trgovinu Šeikom Lubnom Al Qasimi, te ministrom za energetiku Mohammadom bin Dha'enom Al Hamilijem.

Također je predviđeno održavanje Gospodarskog foruma u Gospodarskoj komori Ujedinjenih Arapskih Emirata.