Ministar Gordan Jandroković sudjelovat će u petak, 16. listopada 2009. godine, u Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski” na međunarodnoj konferenciji povodom obilježavanja 10 godina hrvatskog doprinosa međunarodnim mirovnim misijama i tom prilikom održati govor

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u petak, 16. listopada 2009. godine, u Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski” na međunarodnoj konferenciji povodom obilježavanja 10 godina hrvatskog doprinosa međunarodnim mirovnim misijama i tom prilikom održati govor.

Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Odgovornost i djelovanje: Izgrađujući sigurniji  svijet" zajedno organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Svrha konferencije je osigurati platformu za raspravu o dosadašnjim postignućima, trenutnim aktivnostima i mjerama budućih djelovanja u cilju stvaranja uvjeta za postizanje trajnog mira i sigurnosti. Isto tako, u cilju konferencije je i prikazati hrvatski doprinos očuvanju mira u vidu sudjelovanja hrvatskih kontingenata u mirovnim misijama u svijetu. U raspravi će se također nastojati dati odgovore na nove sigurnosne izazove te cjelovite prikaze djelovanja svih međunarodnih aktera o pitanjima očuvanja globalnog mira.

Ministar Jandroković sudjelovat će na otvorenju konferencije a održati govor na prvom panelu u okviru teme pod nazivom Gradeći sinergiju i sveobuhvatni pristup – UN, NATO, EU i nacionalne perspektive“.

Događaj je otvoren za medije.

Mole se predstavnici medija da u svrhu akreditiranja za praćenje međunarodne konferencije „Odgovornost i djelovanje: Izgrađujući sigurniji  svijet" svoje prijave dostave Službi za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane, na email infor@morh.hr ili broj telefona 01/ 4567 226.