Ministar Gordan Jandroković sudjelovat će na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) 27. i 28. lipnja 2009. godine na Krfu, Helenskoj Republici

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) 27. i 28. lipnja 2009. godine na Krfu, Helenskoj Republici.

U subotu, 27. lipnja 2009. godine, ministar Jandroković će sudjelovati na ministarskom sastanku Vijeća NATO-Rusija.

Prva sjednica neformalnog ministarskog sastanka OESS-a na temu utvrđivanja dosadašnjih postignuća, kao i daljnjih smjerova djelovanja u području sigurnosne politike održat će se u nedjelju, 28. lipnja 2009. godine. Istoga dana, u okviru druge sjednice ministri će raspravljati o mehanizmima jačanja suradnje među zemljama sudionicama Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

Neformalni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja sudionica OESS-a održava se u organizaciji Helenske Republike, ovogodišnje zemlje predsjedateljice Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju.