Ministar Gordan Jandroković sudjelovat će u četvrtak, 4. lipnja 2009. godine, u Kišnjevu, Republici Moldovi, na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP)

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u četvrtak, 4. lipnja 2009. godine, u Kišnjevu, Republici Moldovi, na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

U organizaciji ovogodišnje zemlje predsjedateljice Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi, Republike Moldove, od 2. do 5. lipnja 2009. godine u Kišnjevu održat će se sastanak političkih direktora zemalja sudionica SEECP-a, godišnji sastanak Vijeća za regionalnu suradnju, sastanak ministara vanjskih poslova zemalja sudionica SEECP-a, te sastanak predsjednika država i vlada zemalja sudionica SEECP-a.

Drugog dana skupa na sastanku predsjednika država i vlada zemalja članica SEECP-a hrvatsko izaslanstvo predvodit će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Na predstojećim sastancima političkih direktora i ministara vanjskih poslova očekuje se finaliziranje teksta Završne deklaracije, dok se na sastanku u petak, 5. lipnja 2009. godine, očekuje usvajanje Zajedničke izjave predsjednika država i vlada SEECP-a.

Izvorni ciljevi regionalne suradnje u okviru SEECP-a odnose se na jačanje sigurnosne i političke suradnje, intenziviranje gospodarskih odnosa, te suradnju u područjima demokratskih procesa, pravosuđa i borbe protiv ilegalnih aktivnosti.