Državni tajnik za europske integracije dr. sc. Davor Božinović predvoditi će hrvatsko izaslanstvo na ministarskom zasjedanju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se 11. svibnja 2009. godine održava u New Yorku

Državni tajnik za europske integracije dr. sc. Davor Božinović predvodit će hrvatsko izaslanstvo na ministarskom sastanku Partnerskog vijeća Američko-jadranske povelje koji se 8. svibnja 2009. godine održava u Tirani.

Na sastanku će se raspravljati o pozitivnim rezultatima dosadašnje suradnje, kao i o potencijalnim budućim aktivnostima u okviru Američko–jadranske povelje. Sastanak će ujedno poslužiti kao okvir za dijalog kojim bi se zemljama jugoistočne Europe pružila podrška na njihovom euroatlantskom putu.

Osim hrvatskog izaslanstva, na sastanku sudjeluju ministri vanjskih poslova i visoki dužnosnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država te glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jaap de Hoop Scheffer.

Državni tajnik za europske integracije dr. sc. Davor Božinović također će predvoditi hrvatsko izaslanstvo na ministarskom zasjedanju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se 11. svibnja 2009. godine održava u New Yorku.

Na prijedlog Ruske Federacije koja tijekom svibnja predsjedava Vijećem sigurnosti, održat će se zasjedanje Vijeća sigurnosti na kojem će članice Vijeća raspravljati o situaciji na Bliskom istoku. Po završetku zasjedanja, predviđeno je usvajanje predsjedničke izjave Vijeća sigurnosti.