Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će 23. i 24. ožujka 2009. godine na zajedničkom sastanku ministara vanjskih poslova i ministara obrane Adriatic-Baltic-Atlantic u Rigi, Republika Latvija

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će 23. i 24. ožujka 2009. godine na zajedničkom sastanku ministara vanjskih poslova i ministara obrane Adriatic-Baltic-Atlantic u Rigi, Republika Latvija.

Ministri vanjskih poslova i ministri obrane razgovarat će o razvoju sigurnosnog okruženja u Europi u trenutku približavanja 60. obljetnice Sjevernoatlantskog saveza te o perspektivama daljnjeg razvoja situacije u jugoistočnoj Europi, reformama, suradnji i integraciji u euroatlantske strukture.

Nakon sastanka Adriatic-Baltic-Atlantic ministar Jandroković u utorak, 24. ožujka 2009. godine, u popodnevnim satima nastavlja službeni posjet Republici Latviji kada će posjetiti muzej Okupacije u Rigi i upisati se u knjigu gostiju.

Sljedeći dan, u srijedu 25. ožujka 2009. godine, ministar Jandroković sastat će se s predsjednikom Republike Latvije Valdisom Zaltersom, predsjednikom Parlamenta Gundarsom Daudzeom i ministrom vanjskih poslova Mārisom Riekstiņšom.