Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, sudjelovat će od 4. do 6. veljače 2009. godine na Ministarskom sastanku o reformi Vijeća sigurnosti u Rimu, dok će od 6. do 8. veljače u Münchenu, kao član izaslanstva predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića sudjelovati na 45. Münchenskoj konferenciji o sigurnosti

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, sudjelovat će od 4. do 6. veljače 2009. godine na Ministarskom sastanku o reformi Vijeća sigurnosti u Rimu, dok će od 6. do 8. veljače u Münchenu, kao član izaslanstva predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića sudjelovati na 45. Münchenskoj konferenciji o sigurnosti.

Ministri vanjskih poslova na sastanku u Rimu će razmotriti sveobuhvatnu reformu Ujedinjenih naroda (UN), s naglaskom na reformu Vijeća sigurnosti (VS) kao njezinog najzahtjevnijeg dijela.

Ministar Jandroković će tijekom boravka u Rimu održati i bilateralne susrete, a u popodnevnim satima, 5. veljače susrest će se i s predstavnicima moliških Hrvata, hrvatskih dopunskih škola u Italiji te Crkve sv. Jeronima.

Nakon Rima, ministar Jandroković 6. veljače odlazi u München gdje će od 6. do 8. veljače 2009. godine sudjelovati na 45. Münchenskoj konferenciji o sigurnosti. Tijekom boravka u Münchenu, ministar Jandroković imat će i nekolicinu bilateralnih susreta.