Nakon posjeta Cipru, Poljskoj i Moldovi ministar Gordan Jandroković nastavlja europsku "mini-turneju". U Bruxellesu će sudjelovati na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a, u Oslu će potpisati "Konvenciju o kazetnom streljivu", dok će u Helsinkiju sudjelovati na 16. sastanku Ministarskog vijeća OESS-a

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković nakon posjeta Cipru, Poljskoj i Moldovi, nastavlja europsku „mini-turneju“. U Bruxellesu će 2. i 3. prosinca 2008. godine sudjelovati na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a, u Oslu će 3. prosinca 2008. godine u ime Vlade Republike Hrvatske potpisati „Konvenciju o kazetnom streljivu“, dok će u Helsinkiju 4. i 5. prosinca 2008. godine sudjelovati na 16. sastanku Ministarskog vijeća OESS-a.

Prvog dana boravka u Bruxellesu ministar Jandroković sudjelovat će na Radnom ručku ministara vanjskih poslova NATO-a i pozvanih zemalja s ministrima vanjskih poslova Mediteranskog dijaloga NATO-a, kao i na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a. Drugog dana ministar Jandroković nastavlja sudjelovanje na spomenutom sastanku, a prisustvovat će i sastancima Komisije NATO-Gruzija i Komisije NATO-Ukrajina.

U Oslu će ministar Jandroković, 3. prosinca 2008. godine u ime Vlade Republike Hrvatske potpisati „Konvenciju o kazetnom streljivu“ (Convention on Cluster Munitions). Na svečanoj ceremoniji potpisivanja sudjelovat će predstavnici 107 zemalja koje su u svibnju 2008. godine u Dublinu podržale usvajanje teksta Konvencije, kao i brojni drugi uzvanici. Nakon potpisivanja ministar Jandroković održat će govor o ulozi Republike Hrvatske u donošenju Konvencije.

Tijekom boravka u Helsinkiju 4. i 5. prosinca 2008. godine, ministar Jandroković sudjelovat će na 16. sastanku Ministarskog vijeća OESS-a. U Helsinkiju će se 4. prosinca održati i sastanak Američko-jadranske povelje na kojem će potpisom zajedničke izjave u formi Dodatka (Addenduma) Povelji, ministri vanjskih poslova zemalja članica izraziti potporu pristupanju novih članica – Bosne i Hercegovine i Crne Gore.