Ministar Jandroković imat će sljedeći tjedan „mini-turneju“. Od 23. do 24. studenog 2008. godine službeno će posjetiti Republiku Cipar, od 25. do 26. studenog Republiku Poljsku, te od 27. do 28. studenog Republiku Moldovu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković imat će sljedeći tjedan „mini-turneju“. Od 23. do 24. studenog 2008. godine službeno će posjetiti Republiku Cipar, od 25. do 26. studenog Republiku Poljsku, te od 27. do 28. studenog Republiku Moldovu.

Prvog dana boravka u Republici Cipar ministar Jandroković sastat će se s hrvatskim policijskim i vojnim časnicima koji na Cipru profesionalno djeluju u sklopu mirovne misije Ujedinjenih naroda. Sljedećeg dana susrest će se s ministrom vanjskih poslova Markosom Kyprianoum, te s predsjednikom Zastupničkog doma Mariosom Garoyianom.

U Varšavi je, uz ministrov sastanak s predstavnicima hrvatskih tvrtki u Poljskoj, planiran susret s ministrom vanjskih poslova Radosławom Sikorskim, a u Donjem domu poljskog Parlamenta i s predsjednikom Bronislawom Komorowskim. Na College of Europe ministar Jandroković održat će predavanje pod nazivom Iskustva Republike Hrvatske u procesu pregovora o članstvu u Europskoj uniji.

U okviru moldavskog predsjedanja Srednjoeuropskom inicijativom, ministar Jandroković u Kišinjevu će sudjelovati na Sastanku na vrhu i u svom govoru upoznati nazočne s temeljnim odrednicama i aktualnostima u vanjskoj politici Republike Hrvatske. U izlaganju prilikom sastanka ministara vanjskih poslova, ministar Jandroković govorit će o ulozi Srednjoeuropske inicijative u jačanju regionalne suradnje i europskih integracija.