Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u ponedjeljak, 24. studenoga 2008. godine, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, organizira prezentaciju Vijeća za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council)

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u ponedjeljak, 24. studenoga 2008. godine, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, organizira prezentaciju Vijeća za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council).

Vijeće za regionalnu suradnju je ključni okvir u kojem zemlje jugoistočne Europe, Europska komisija i međunarodni donatori zajednički odlučuju o projektima od značaja za zemlje regije.

Prezentaciju će održati stručnjaci Vijeća predvođeni glavnim tajnikom Vijeća Hidom Biščevićem. Naglasak u prezentaciji će biti na konkretnim planovima i projektima iz pet prioritetnih područja djelovanja: gospodarski i društveni razvitak; energetika i infrastruktura; pravosuđe i unutarnji poslovi; sigurnosna pitanja; izgradnja ljudskog kapitala.

Cilj prezentacije je prikazati mogućnosti suradnje zemalja jugoistočne Europe i doprinos Republike Hrvatske dosadašnjem radu Vijeća za regionalnu suradnju te naznačiti smjernice budućih aktivnosti.

Početak skupa predviđen je u ponedjeljak, 24. studenoga 2008. godine, u 11,00 sati, a nakon pozdravnih govora bit će održana i opća prezentacija Vijeća za regionalnu suradnju (otvoreno za predstavnike medija).

Predstavnici medija mole se da svoj dolazak obavezno najave Uredu glasnogovornika do ponedjeljka, 24. studenoga 2008. godine, do 09,00 sati, na broj telefona 4597-704, faks 4569-973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.