Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković otvorit će Regionalnu konferenciju o europskim integracijama, koja se od 17. do 18. studenog 2008. godine održava u Zagrebu, u hotelu Westin

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković otvorit će Regionalnu konferenciju o europskim integracijama, koja se od 17. do 18. studenog 2008. godine održava u Zagrebu, u hotelu Westin.

Osnovni cilj konferencije, čiji je domaćin Republika Hrvatska razmjena je iskustava država regije na teme vezane uz europske integracije. Sudionici konferencije iz zemalja regije u tom će smislu raspraviti i provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, provođenje IPA programa (Instrument pretpristupne pomoći), područje pravde, slobode i sigurnosti, kao i komunikaciju s građanima na teme vezane uz EU.

Regionalnu konferenciju zajednički organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Njemačka udruga za tehničku suradnju (GTZ – Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit). Ukupno se očekuje do 150 sudionika na konferenciji.