Obilježavanje Europskog dana jezika održat će u subotu 27. rujna 2008. godine u Zagrebu. Ova manifestacija, koja ima zadatak promovirati kulturnu i jezičnu raznolikost u Europi, odvijat će se od 10:00 do 14:00 na Trgu Petra Preradovića

Obilježavanje Europskog dana jezika održat će u subotu 27. rujna 2008. godine u Zagrebu. Ova  manifestacija, koja ima zadatak promovirati kulturnu i jezičnu raznolikost u Europi, odvijat će se od 10:00 do 14:00 na Trgu Petra Preradovića.

Organizator programa je veleposlanstvo Francuske koja trenutno predsjeda Europskom unijom, u suradnji s veleposlanstvima i kulturnim institutima Austrije, Bugarske, Danske, Finske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Slovenije, Španjolske i Švedske, zatim Delegacijom Europske komisije i Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Svaka od država sudionica predstavit će se promotivnim sadržajima na štandovima.

U dva šatora odvijat će se tijekom cijele manifestacije kratki, javni tečajevi jezika (Hrvatski je na rasporedu od 13.50 do 14.10).

Manifestacija će biti popraćena raznovrsnim scenskim programom. Zlata Mück i Ivan Planinić bit će animatori ovog događanja.

Također će biti organiziran nagradni kviz s pitanjima o pojedinim jezicima i kulturama zemalja sudionica. Glavna nagrada će biti tečaj jezika u europskoj zemlji po izboru kandidata i avionska karta koju poklanja Air France.