Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uručit će u četvrtak, 28. kolovoza 2008. godine, u 16.00 sati ugovore o stipendiranju za akademsku godinu 2008./2009. stipendistima jednogodišnjih poslijediplomskih europskih studija u inozemstvu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uručit će u četvrtak, 28. kolovoza 2008. godine, u 16.00 sati ugovore o stipendiranju za akademsku godinu 2008./2009. stipendistima jednogodišnjih poslijediplomskih europskih studija u inozemstvu.

Provodeći niz reformi ključnih za uspješno ispunjavanje svih kriterija za punopravno članstvo u Europskoj uniji, sa ciljem stvaranja dobro organizirane, učinkovite i na tehnologiji i znanju utemeljene javne uprave Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija od 1998. godine provodi Program Vlade Republike Hrvatske za dodjelu stipendija za jednogodišnje poslijediplomske europske studije u inozemstvu.

Ministar Jandroković dodijelit će 22 stipendije za akademsku godinu 2008./2009. stipendistima za studij na nekom od devet različitih sveučilišta. Jedanaest njih odlazi na poslijediplomski europski studij u Veliku Britaniju, šest u Belgiju, dvoje u Njemačku, jedan u Francusku i također po jedan u Irsku i Nizozemsku. Ti studiji obuhvaćaju područja europskog prava, ekonomije Europske unije i multidisciplinarne europske studije.

Zahvaljujući bilateralnoj pomoći, Velika Britanija i Irska sudjeluju u sufinanciranju Programa stipendiranja jednogodišnjih poslijediplomskih studija iz područja europskih integracija. Tripartitnim ugovorom potpisanim između Vlade Velike Britanije, Sveučilišta Sussex i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, već jedanaest godina za redom stipendisti odlaze na multidisciplinarni europski studij u Brighton, University of Sussex (Velika Britanija). Također, zahvaljujući sufinanciranju irske Vlade, četiri godine za redom po jedan stipendist pohađa studij na Dublin European Instituteu.

Budući da je događaj otvoren za medije, pozivamo zainteresirane predstavnike da se pridruže uručivanju dodjele ugovora o stipendiranju u zgradi Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8.