Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader i Vlada Republike Hrvatske bit će domaćinom međunarodne konferencije šefova država ili vlada i visokih dužnosnika europskih i sjevernoameričkih zemalja, te predstavnika međunarodnih organizacija koja će se pod nazivom „Croatia Summit 2008 – Security, Development, Prosperity“ održati

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader i Vlada Republike Hrvatske bit će domaćinom međunarodne konferencije šefova država ili vlada i visokih dužnosnika europskih i sjevernoameričkih zemalja, te predstavnika međunarodnih organizacija koja će se pod nazivom "Croatia Summit 2008 - Security, Development, Prosperity" održati 4. i 5. srpnja 2008. godine u Dubrovniku (Hotel Palace, Masarykov put 20).

Međunarodna konferencija "Croatia Summit" održava se treću godinu zaredom u Dubrovniku, a i ove će godine pružiti jedinstvenu priliku uglednicima da rasprave o viziji europske budućnosti i mogućnosti intenziviranja suradnje država euroatlantske zajednice sa zemljama regije u kontekstu njihovih procesa pristupanja Europskoj uniji odnosno NATO savezu. Razmijenit će se i mišljenja o načinima maksimizacije euroatlantskih integracija kao učinkovitog sredstva za pozitivnu transformaciju i unutarnje reforme zemalja jugoistoka Europe.

Ovim putem obavještavamo redakcije o potrebi akreditacije novinara i snimatelja za medijsko praćenje skupa. Događaj će moći pratiti isključivo prethodno akreditirani novinari i snimatelji.

Akreditaciju novinara vodi Ured glasnogovornika, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.
Popunjeni obrasci za akreditaciju koje se nalaze u privitku ove obavijesti moraju se dostaviti Uredu glasnogovornika najkasnije do 28. lipnja 2008. godine na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr ili fax: 01 4569 973.

Informacije o sastanku i prateći obrasci za akreditaciju bit će objavljeni na Internet stranici Vlade RH www.vlada.hr i MVPEI www.mvpei.hr. Detaljnije obavijesti za medije bit će dostavljene naknadno.

Kontakt za medije: Ured glasnogovornika, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija tel: 01 4597 704, fax: 01 4569 973, e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr.
Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske tel: 01 4569 239, fax: 01 6303 022.

Press centar sa svim pratećim tehničkim mogućnostima (Internet, fax, telefon, video veza) bit će organiziran u Hotelu Palace, Masarykov put 20.

Smještaj organiziraju i troškove smještaja snose redakcije same. Više informacija o mogućnosti smještaja može se naći na Internet stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika www.tzdubrovnik.hr.
Transfer do Press centra iz okolnih hotela bit će osiguran, stoga se mole novinari zainteresirani za takvu vrstu prijevoza da se po rezervaciji svojeg smještaja jave Uredu glasnogovornika MVPEI kako bi se transfer mogao organizirati.

Radni jezik konferencije je engleski. Osiguran je simultani prijevod na hrvatski i engleski tijekom plenarnih zasjedanja.

Vize, za državljane zemalja kojima je potrebna viza za ulazak u RH, potrebno je zatražiti na vrijeme u Veleposlanstvu RH u odnosnoj državi. Troškove izdavanja vize snosi podnositelj zahtjeva. Popis Veleposlanstava RH i pregled viznog sustava nalazi se na stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija www.mvpei.hr .

Privitak: Obrazac za akreditaciju