Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, predvodit će u četvrtak 12. lipnja 2008. godine u Parizu, hrvatsko izaslanstvo na Međunarodnoj konferenciji za podršku Afganistanu, pri čemu će održati kraće izlaganje

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, predvodit će u četvrtak 12. lipnja 2008. godine u Parizu, hrvatsko izaslanstvo na Međunarodnoj konferenciji za podršku Afganistanu, pri čemu će održati kraće izlaganje.

Sudionici konferencije će ocijeniti napredak u provođenju tzv. Afghanistan Compacta, partnerstva između Vlade Afganistana i međunarodne zajednice za razdoblje 2006.-2010., dogovorenog na konferenciji u Londonu, u siječnju 2006. godine. Također će sagledati do sada ostvarene ciljeve te razmotriti načine još učinkovitijeg djelovanja u budućnosti. U tom smislu predstavnici zemalja angažiranih u Afganistanu će razgovarati i o načinima financiranja razvojnih strategija u Afganistanu.

Pariška konferencija održava se na razini ministara vanjskih poslova, a pod zajedničkim predsjedanjem Francuske Republike, Islamske Republike Afganistan i Ujedinjenih naroda. U radu konferencije sudjelovat će preko 80 izaslanstava zemalja i međunarodnih organizacija koje su angažirane na stabilizaciji i obnovi Afganistana, među kojima je i Republika Hrvatska.