Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija zaprimilo je obavijest Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu u kojoj obavještava da će se tijekom održavanja Europskog nogometnog prvenstva, od 7. do 29. lipnja 2008. godine u Republici Austriji i Švicarskoj Konfederaciji ponovno uvesti granična kontrola na austrijskoj državnoj granici (na kopnu, vodi i u zraku)

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija zaprimilo je obavijest Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu u kojoj obavještava da će se tijekom održavanja Europskog nogometnog prvenstva, od 7. do 29. lipnja 2008. godine u Republici Austriji i Švicarskoj Konfederaciji ponovno uvesti granična kontrola na austrijskoj državnoj granici (na kopnu, vodi i u zraku).

Novi granični režim traje u razdoblju od 2. lipnja 2008. godine, s početkom u 00.00 sati do 1. srpnja 2008. godine u 24.00 sati. Slijedom navedenog, državna granica Republike Austrije se u navedenom razdoblju može prelaziti isključivo preko službenih graničnih prijelaza.

Veleposlanstvo Republike Austrije u Zagrebu također napominje kako će pogranične vlasti Republike Austrije provoditi granične kontrole mjesno i vremenski fleksibilno, kako bi što manje ometale slobodni putnički promet. Putnici koji ulaze ili prolaze kroz Austriju se mole da vode računa o spomenutim mjerama te da obavezno sa sobom nose putne isprave.