Državni tajnik mr. Željko Kuprešak sudjelovat će u utorak, 20. svibnja 2008. godine, u Pomorju, Republika Bugarska, na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP)

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. Željko Kuprešak sudjelovat će u utorak, 20. svibnja 2008. godine, u Pomorju, Republika Bugarska, na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Sastanak na ministarskoj razini održava se uoči 11. sastanka predsjednika država i vlada u okviru bugarskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi.

Na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica SEECP-a sudjelovat će i predstavnici Europske komisije, glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević, te posebni koordinator Pakta o stabilnosti dr. Erhard Busek. Raspravljat će se o situaciji u jugoistočnoj Europi, regionalnoj suradnji s posebnim naglaskom na proces uspostave Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), te o napretku zemalja regije prema europskim i euroatlantskim integracijama.

Ministarskom dijelu prethodi sastanak Odbora političkih direktora SEECP-a te sastanak Odbora Vijeća za regionalnu suradnju.