Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković nazočit će programu središnjeg dana civilno-vojne vježbe „PSI Adriatic Shield 08“, u utorak, 13. svibnja 2008. godine, u sklopu koje će se održati praktični dio vježbe koji počinje u 10,30 sati u Luci Rijeka (terminal Brajdica)

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković nazočit će programu središnjeg dana civilno-vojne vježbe „PSI Adriatic Shield 08“, u utorak, 13. svibnja 2008. godine, u sklopu koje će se održati praktični dio vježbe koji počinje u 10,30 sati u Luci Rijeka (terminal Brajdica).

Nakon završetka prvog dijela praktične vježbe ministar Jandroković će u 12,00 sati dati izjave za medije.

Vježba „PSI Adriatic Shield 08“ održava se u Rijeci i Opatiji od 12. do 14. svibnja, u okviru djelovanja Republike Hrvatske u inicijativi i politici sprečavanja širenja oružja za masovno uništenje, te opreme, tehnologije i materijala vezanih uz to oružje (PSI - Proliferation Security Initiative).

Republika Hrvatska organizira civilno-vojnu vježbu „PSI Adriatic Shield 08“ u suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama i Poljskom, a sudjeluju Italija, Slovenija, Crna Gora, te Bosna i Hercegovina.