Državna tajnica gđa Bianca Matković predvodit će u srijedu, 7. svibnja 2008. godine, u Bruxellesu hrvatsko izaslanstvo na drugom, završnom krugu pristupnih razgovora o članstvu Republike Hrvatske u NATO-u

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija gđa Bianca Matković predvodit će u srijedu, 7. svibnja 2008. godine, u Bruxellesu hrvatsko izaslanstvo na drugom, završnom krugu pristupnih razgovora o članstvu Republike Hrvatske u NATO-u.

Tema razgovora bit će pitanja resursa te sigurnosna i pravna pitanja koja proizlaze iz Washingtonskog sporazuma. Potpisivanje protokola o pristupanju Republike Hrvatske Sjevernoatlantskom ugovoru (Protocols of Accession), očekuje se 9. srpnja 2008. godine. Nakon potpisivanja pristupnih protokola slijedi proces njihove ratifikacije u nacionalnim parlamentima zemalja članica NATO-a, a potom i punopravno članstvo Republike Hrvatske u NATO-u.

Kao dio hrvatskog izaslanstva, na spomenutom sastanku također će sudjelovati i pomoćnik ministra te nacionalni koordinator za NATO u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Pjer Šimunović, šef Misije Republike Hrvatske pri NATO-u dr. sc. Davor Božinović te drugi dužnosnici nadležnih tijela državne uprave.