Ministar Gordan Jandroković sudjelovat će na Sastanku ministara vanjskih poslova SEECP-a i Završnom sastanku Regionalnog stola Pakta o stabilnosti/Inauguralnom sastanku Vijeća za regionalnu suradnju, 27. i 28. veljače 2008. godine, u Sofiji

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na Sastanku ministara vanjskih poslova država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) te na Završnom sastanku Regionalnog stola Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu/Inauguralnom sastanku Vijeća za regionalnu suradnju, 27. i 28. veljače 2008. godine u Sofiji.

Sastanak ministara vanjskih poslova SEECP-a održat će se 28. veljače 2008. pod bugarskim predsjedanjem SEECP-om. Ministri će razmotriti stanje u regiji, napredak zemalja jugoistočne Europe prema euroatlantskim integracijama, aktivnosti tijekom bugarskog predsjedanja SEECP-om te daljnji razvoj regionalne suradnje nakon završetka rada Pakta o stabilnosti i uspostave Vijeća za regionalnu suradnju (RCC). Sastanku ministara vanjskih poslova prethodit će sastanak Odbora političkih direktora SEECP-a, 26. veljače 2008. godine u Sofiji.

Ministar Jandroković će također sudjelovati na Završnom sastanku Regionalnog stola Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu/Inauguralnom sastanku Vijeća za regionalnu suradnju koji će se održati pod zajedničkim predsjedanjem dr. Erharda Buseka, posebnog koordinatora za Pakt o stabilnosti i Hide Biščevića, glavnog tajnika Vijeća za regionalnu suradnju, 27. veljače 2008. godine. Glavni cilj sastanka bit će formalno prenošenje odgovornosti za regionalnu suradnju u jugoistočnoj Europi s Pakta o stabilnosti na Vijeće za regionalnu suradnju (RCC).