Pomoćnica ministrice Andrea Gustović Ercegovac sudjelovat će u radu 18. susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Interesno udruživanje poljoprivrednih proizvođača kao temelj razvoja poljoprivredne proizvodnje“

Pomoćnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Andrea Gustović Ercegovac sudjelovat će u radu 18. susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Interesno udruživanje poljoprivrednih proizvođača kao temelj razvoja poljoprivredne proizvodnje“, u ponedjeljak, 12. studenog 2007. godine, na Plitvičkim jezerima, Hotel Jezero, s početkom u 12.00 sati.

Na 18. Nacionalnom forumu raspravljat će se o oblicima interesnog udruživanja poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj i relevantnim zakonskim propisima, poljoprivrednim zadrugama i udrugama poljoprivrednih proizvođača, te o ulozi državnih institucija u razvoju interesnih udruženja poljoprivrednih proizvođača.

Nacionalni forum o pristupanju EU inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, čiji je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o toj tematici u svim dijelovima hrvatskog društva. U radu Foruma sudjeluju predstavnici državne uprave, lokalne uprave i samouprave, akademske zajednice, nevladinih organizacija, privatnog sektora, medija te ostale zainteresirane skupine i građani.

Događaj je otvoren za medije i sve zainteresirane.