Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović sudjelovat će u radu 17. susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Prilagodba malog i srednjeg poduzetništva u procesu pristupanja Europskoj uniji“,

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u radu 17. susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Prilagodba malog i srednjeg poduzetništva u procesu pristupanja Europskoj uniji“, u ponedjeljak, 29. listopada 2007. godine, u Puli, Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, s početkom u 12.00 sati.

Uz ministricu Grabar-Kitarović, sudjelovat će i pomoćnica ministra za trgovinu i unutarnje tržište u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ema Culi te pomoćnik ministra za mala i srednja trgovačka društva i zadruge u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić.

Na 17. susretu Nacionalnog foruma raspravljat će se o usklađivanju s tehničkim propisima Europske unije, edukaciji u malom i srednjem poduzetništvu, kao i o financijskim potporama za male i srednje poduzetnike.

Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, čiji je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o toj tematici u svim dijelovima hrvatskog društva. U radu Foruma sudjeluju predstavnici državne uprave, lokalne uprave i samouprave, akademske zajednice, nevladinih organizacija, privatnog sektora, medija, građani te ostale zainteresirane skupine.

Događaj je otvoren za medije i sve zainteresirane.