U svjetlu razvoja odnosa između Republike Hrvatske i Europske unije s ciljem što boljeg informiranja građana o različitim aspektima procesa europskih integracija, održava se konferencija "Uloga Hrvatske u ujedinjenoj Europi"

U svjetlu razvoja odnosa između Republike Hrvatske i Europske unije s ciljem što boljeg informiranja građana o različitim aspektima procesa europskih integracija, u Zagrebu se 27. rujna 2007. godine održava konferencija "Uloga Hrvatske u ujedinjenoj Europi", Preporodna dvorana, Opatička 18.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Europske komisije i Hrvatskog ogranka Svjetske konferencije religije za mir, a u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Zamišljena kao spoj rasprave o doprinosu religija eurointegracijskim procesima te analize i rasprave o izazovima i mogućnostima koje stoje pred Hrvatskom u ujedinjenoj Europi, konferencija će okupiti eminentna imena iz religijskog, političkog i gospodarskog života Hrvatske i Europe (više u programu).

Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski uz osiguran prijevod. Radni program s popisom sudionika nalazi se u privitku ove obavijesti za medije.

Konferencija je otvorena za predstavnike medija uz, radi lakše koordinacije aktivnosti, prethodnu najavu Uredu glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija na tel: 01 45 97 704, ili e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr.

Prilog: