Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će 13. i 14. rujna 2007. godine u Plovdivu, Republika Bugarska, na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Na sastanku će sudjelovati i državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH, Hido Biščević, u svojstvu imenovanog glavnog tajnika Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

Sudionici neformalnog ministarskog sastanka u Plovdivu razmotrit će stanje u jugoistočnoj Europi te raspraviti poduzete i buduće korake na uspostavi Vijeća za regionalnu suradnju o čemu će ih izvijestiti glavni tajnik Vijeća Hido Biščević i posebni koordinator Pakta o stabilnosti dr. Erhard Busek.

Na dnevnom redu sastanka je i izviješće Republike Bugarske o aktivnostima u sklopu bugarskog predsjedanja SEECP-om. Ministri će potpisati Sporazum s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine o aranžmanima zemlje domaćina za Tajništvo Vijeća za regionalnu suradnju, čime će biti osigurani pravni temelj i diplomatski status za djelovanje Vijeća sa sjedištem u Sarajevu.