Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sudjelovat će u radu trinaestog susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Pomorska politika u svjetlu pristupanja Europskoj uniji“

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sudjelovat će u radu trinaestog susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Pomorska politika u svjetlu pristupanja Europskoj uniji“, u ponedjeljak, 7. svibnja 2007. godine u Zadru, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala Kralja Petra Krešimira IV. br. 2, s početkom u 11.00 sati.

U radu trinaestog susreta Nacionalnog foruma sudjelovat će predstavnici državne i javne uprave, lokalne uprave i samouprave, pregovaračke skupine, medija, akademske zajednice, brodara, raznih udruga i sindikata te drugi predstavnici pomorskog sektora.

Sudionici foruma raspravljat će o pomorskom gospodarstvu, s posebnim naglaskom na pitanja pomoraca i kabotaže, sigurnosti plovidbe te zaštiti pomorskog okoliša u kontekstu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Nacionalni forum o pristupanju EU inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kojoj je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o ovoj temi u svim dijelovima hrvatskog društva.

Forum u Zadru održava se u sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Republici Hrvatskoj.

Molimo medije da istaknu u svojim najavama kako je Nacionalni forum otvoren za sve zainteresirane građane.