Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u radu 10. susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Istine i zablude o Europskoj uniji“.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u radu 10. susreta Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Istine i zablude o Europskoj uniji“, u ponedjeljak, 19. veljače 2007. godine, u Rijeci, Konferencijsko-izložbena dvorana, Transadria međunarodna špedicija d.d. Rijeka, Riva Boduli 1, s početkom u 10.30 sati.

Uz ministricu Grabar-Kitarović, u radu Nacionalnog foruma u Rijeci sudjelovat će istaknute osobe iz javnog i političkog života, kao i predstavnici ciljnih skupina definiranih Komunikacijskom strategijom za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo: predstavnici vlasti i državne uprave, političkih stranaka, Delegacije Europske komisije i drugih veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, akademske zajednice, znanstvenih instituta, medija, gospodarskog sektora, agencija za odnose s javnošću i istraživanje javnog mnijenja, civilnog društva, skupina građana različitih socio-demografskih obilježja, te drugih relevantnih i zainteresiranih skupina.

Sudionici 10. susreta Nacionalnog foruma raspravljat će o potpori građana ulasku Hrvatske u Europsku uniju, o argumentima „za“ ili „protiv“ članstva u Europskoj uniji, o istinama i predrasudama na kojima se temelji javno mnijenje o Europskoj uniji, te o fenomenu „euroskepticizma“, „eurorealizma“ i „euroentuzijazma“ u hrvatskom i EU kontekstu.

Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kojoj je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o ovoj temi u svim dijelovima hrvatskog društva.

Događaj je otvoren za medije i sve zainteresirane.