Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, i veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Berno Kjelsden, potpisat će Ugovor o Programu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Danske o općim uvjetima za provedbu „Pretpristupne pomoći Kraljevine danske Republici Hrvatskoj za razdoblje 2005. – 2007.“

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, i veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Berno Kjelsden, potpisat će u srijedu, 30. studenog 2005. godine u 10.00 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Zrinjevac 7-8, Ugovor o Programu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Danske o općim uvjetima za provedbu „Pretpristupne pomoći Kraljevine danske Republici Hrvatskoj za razdoblje 2005. – 2007.“.

Ovim Ugovorom dobit će se okvir za uspostavljanje učinkovite administrativne uprave i poboljšan sustav kadrovskog upravljanja u skladu s utvrđenim europskim načelima dobrog vladanja. Sam Program danske pomoći u pretpristupnom periodu odobrio je danski Parlament 15. lipnja 2005., i dodijeljena su sredstva u visini od 13,5 milijuna kuna za period 2005. - 2007. godina.

Putem ovog Programa, koji će se razvijati pomoću fleksibilnog fonda i stalnog savjetnika unutar Centra za stručno osposobljavanje i usavršavanje službenika pri Središnjem državnom uredu za upravu, olakšati će se provedba reforme državne uprave.

Nakon potpisivanja Ugovora predviđene su izjave za medije ministrice Grabar-Kitarović i veleposlanika Kjelsdena.

Obavještavamo novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak na potpisivanje Ugovora najave do srijede, 30. studenog 2005. godine, do 9.00 sati, Uredu glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija na telefon 45 97 704, faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornica@mvp.hr.

Novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri koji žele popratiti potpisivanje Ugovora moraju doći u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Zrinjevac 7-8, 30. studenog 2005. godine do 9.50 sati.