U Beču će se od 26. do 30. rujna 2005. godine održati 49. sjednica Opće skupštine Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Hrvatsko izaslanstvo na Općoj skupštini predvodit će ravnatelj Državnog zavoda za nuklearnu sigurnost, mr. sc. Matjaž Prah

U Beču će se od 26. do 30. rujna 2005. godine održati 49. sjednica Opće skupštine Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Hrvatsko izaslanstvo na Općoj skupštini predvodit će ravnatelj Državnog zavoda za nuklearnu sigurnost, mr. sc. Matjaž Prah.
U izaslanstvu se osim predstavnika Državnog zavoda za nuklearnu sigurnost, koji je nadležan za suradnju s IAEA-om, nalaze i predstavnici Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima i međunarodnim organizacijama u Beču, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Državnog zavoda za zaštitu od zračenja, Vijeća za nuklearnu sigurnost Hrvatskog sabora, kao i uvaženi hrvatski nuklearni stručnjaci.
U vrlo opsežnom dnevnom redu 49. sjednice Opće skupštine značajno mjesto zauzimaju teme koje se odnose na nuklearnu sigurnost i mjere zaštite protiv nuklearnog terorizma. U okviru Opće skupštine održat će se i sastanak visokih predstavnika regulatornih tijela u zemljama članicama IAEA, zatim znanstveni forum „Nuklearna znanost: fizika pomaže svijetu“, kao i sastanak vezan za tehničku suradnju s IAEA-om, na kojima će sudjelovati pojedini predstavnici hrvatskog izaslanstva.
Predviđeno je da se trećeg dana održavanja 49. sjednice Opće skupštine nazočnima obrati i voditelj hrvatskog izaslanstva Matjaž Prah.