PREDSTAVA ŠUMA STRIBOROVA ODIGRANA U PEČUHU

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Predstava Šuma Striborova u režiji Senke Bulić i produkciji Kazališta Hotel Bulić uspješno je odigrana  u Hrvatskom kazalištu u Pečuhu  u četvrtak 17.2. 2022.. Riječ je o gostovanju koje je realizirano uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu povodom 30 godina međunarodnog priznanja Hrvatske.
Šuma Striborova jedna je od najljepših hrvatskih bajki naše najpoznatije spisateljice dječjih bajki Ivane Brlić Mažuranić. Potječe iz ciklusa pripovijetki  Priče iz davnine koje su objavljene  davne 1916. godine, a do danas prevedene na čak 50 jezika. Zbog svoje originalnosti i popularnosti među čitateljima Ivana Brlić Mažuranić je često nazivana hrvatskim Andersenom i Tolkienom. Pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, Šuma Striborova je postala kultni tekst hrvatske dječje književnosti.
Predstava je djecu očarala vizualnom raskoši, sjajnim scenskim efektima i iznimno zabavnom glumom, suptilno ih „uvlačeći“ u čarobni svijet Ivane Brlić Mažuranić, ali i tjerajući na sudjelovanje. Uz Senku Bulić u predstavi glumi Jure Radnić.
Ovom događaju nazočili su generalni konzul Drago Horvat, konzul savjetnik Neven Marčić, Branka Pavić Blažetin glavna urednica Medijskog centra Croatica i Renata Balatinac urednica hrvatske redakcije mađarskog radija i televizije. 

(izvor fotografija: Generalni konzulat RH u Pečuhu)