Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u ponedjeljak, 17. rujna 2012., u nastupni posjet Azru Kalajdžisalihović, veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj

Tijekom razgovora sugovornici su potvrdili vrlo dobre obostrane odnose između dviju prijateljskih zemalja Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo dolaskom u Zagreb te nadu da će svojim radom pridonijeti daljnjem razvoju bilateralnih odnosa dviju zemalja. Istaknula je kako Hrvatska ima iznimno važno mjesto u vanjskoj politici BiH, među ostalim i zbog činjenice skorašnjeg punopravnog članstva u Europskoj uniji. Veleposlanica je čestitala na uspjesima koje je Hrvatska ostvarila u procesima euroatlantske integracije te zahvalila na podršci koju Hrvatska pruža BiH na putu prema EU i NATO, na primjer kroz ustupanje prijevoda pravne stečevine Europske unije. Izrazila je nadu da će se takva podrška nastaviti i u budućnosti.

Zamjenik ministrice Klisović je rekao kako je cjelovita i funkcionalna BiH u nacionalnom interesu Republike Hrvatske koja će nastaviti aktivno i predano podržavati BiH u svim reformskim procesima koji imaju za cilj približavanje Bosne i Hercegovine NATO i EU. Sugovornici su se složili kako je došlo vrijeme da se rješavanju otvorenih pitanja između dvije zemlje posveti veća pažnja te se tom procesu pristupi u duhu dobrosusjedstva i uzajamnog poštovanja.



Priopćenja