ZMVP dr. Ivan Šimonović boravio je u jednodnevnom radnom posjetu Irskoj

Zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Ivan Šimonović boravio je 20. listopada 2003. godine u jednodnevnom radnom posjetu Irskoj. U okviru posjeta, zamjenik ministra vanjskih poslova RH dr. Šimonović susreo se s državnim ministrom za europska pitanja Dickom Rocheom, državnim tajnikom za europska i međunarodna pitanja u Uredu premijera Eoinom O`Learyem i predsjednikom Zajedničkog odbora za vanjske poslove Parlamenta dr. Michaelom Woodsom.

Posjet je ostvaren u kontekstu predstojećeg predsjedavanja Irske EU u prvoj polovici 2004. godine, tijekom kojeg se očekuje mišljenje Europske komisije glede hrvatskog zahtjeva za članstvo u Uniji, kao i odluka Ministarskog vijeća EU o dodjeli statusa kandidata za članstvo RH. Irski su sugovornici izrazili podršku Hrvatskoj na njezinom putu prema članstvu u Uniji, ukazujući ujedno i na značaj nastavka procesa proširenja Unije nakon ulaska novih 10 članica. Ujedno su izvijestili i o prioritetima predstojećeg predsjedavanja Irske EU.

Zamjenik ministra vanjskih poslova RH dr. Šimonović održao je predavanje u Institutu za europska pitanja u Dublinu na temu "Približavanje Hrvatske EU" za predstavnike diplomatskog zbora, članove parlamenta i predstavnike javnog života u Irskoj.



Priopćenja