Završno događanje studijskog posjeta ukrajinske delegacije Republici Hrvatskoj održano u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

  • Slika
  • Slika
Služba za prijenos znanja MVEP-a, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, bila je 30. studenoga 2023. domaćin  predstavnicima ukrajinskih institucija nadležnih za socijalnu politiku, obrazovanje i zdravstvo te predstavnicima Koordinacijskog centra za odgoj u obitelji i brigu o djeci. 

Četverodnevni program posjeta uključivao je sastanke u resornim institucijama RH s ciljem prijenosa prakse i uspješnih modela skrbi za djecu, umrežavanja i poticanja dijaloga sa stručnjacima i dionicima u Hrvatskoj te prijenosa iskustava  koja se mogu primijeniti na ukrajinski kontekst u inicijativama za brigu o djeci..

Sudionicima  se obratila  gđa. Mateja Prlić, načelnica Sektora za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć, koja je istakla posvećenost Hrvatske u pružanju podrške Ukrajini u humanitarnoj i razvojnoj pomoći. Naglasila je kako Hrvatska, temeljem vlastitog iskustva, razumije izazove s kojima se Ukrajina suočava te ostaje predana partnerstvu s Ukrajinom, nudeći podršku u izgradnji mira, slobode i suvereniteta te ostvarivanju zajedničkih ciljeva. 

Predstavnici delegacije Ukrajine kao i suorganizatori posjete, Uredi UNICEF-a u Ukrajini i Hrvatskoj, ocijenili su posjetu RH iznimno korisnom za proces modernizacije ukrajinskog sustava u području socijalne skrbi.


Ostale vijesti