Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u petak, 17. veljače 2012. godine veleposlanika Portugalske Republike u Zagrebu Paola Tiaga Fernandesa Jerónima da Silvu

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima bez otvorenih pitanja, čemu je svakako pridonio i Memorandum o suradnji ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Portugala temeljem kojeg su održane i redovite političke konzultacije 2009. u Zagrebu (na razini državnih tajnika) i 2010. (na razini ravnatelja) u Lisabonu

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima bez otvorenih pitanja, čemu je svakako pridonio i Memorandum o suradnji ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Portugala temeljem kojeg su održane i redovite političke konzultacije 2009. u Zagrebu (na razini državnih tajnika) i 2010. (na razini ravnatelja) u Lisabonu. Očekuje se nastavak političkog dijaloga te poticanje službenih posjeta visokih dužnosnika dviju zemalja.

S obzirom na potrebu jačanja gospodarske suradnje, obostrano je potvrđeno da će skoro potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak omogućiti gospodarstvenicima obiju zemalja bolje uvjete poslovanja.

Veleposlanik Jerónimo da Silva obećao je uložiti dodatne napore kako bi se ubrzao složen postupak ratifikacije Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u portugalskom parlamentu.



Priopćenja