Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nancy Rossignol

Tijekom razgovora potvrđeni su vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju država, bez otvorenih pitanja. Sugovornici su razmijenili mišljenja o daljnjim mogućnostima razvoja bilateralnih odnosa na političkom i gospodarskom planu

Tijekom razgovora potvrđeni su vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju država, bez otvorenih pitanja. Sugovornici su razmijenili mišljenja o daljnjim mogućnostima razvoja bilateralnih odnosa na političkom i gospodarskom planu.

Zamjenik ministrice Klisović zahvalio je na dosadašnjoj pomoći koju je Belgija kontinuirano pružala Hrvatskoj od samog početka eurointegracijskog procesa, posebno se osvrnuvši na uspješno belgijsko predsjedanje Unijom u drugoj polovici 2010. godine. Izrazio je zadovoljstvo započetim procesom ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Belgiji te nadu u njegov skori dovršetak.

Veleposlanica Rossignol kazala je kako Belgija u Hrvatskoj, kao budućoj članici EU, vidi partnera i relevantnog sugovornika, naročito u odnosima EU sa zemljama jugoistočne Europe.

Istaknula je pozitivne ocjene poslovanja belgijskih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj te izrazila spremnost za nastavkom poticanja belgijskih investicija u hrvatsko gospodarstvo.



Priopćenja