Zamjenik ministrice Joško Klisović primio je u srijedu, 28. ožujka 2012. godine, u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Masarua Tsujia

U razgovoru su obostrano istaknuti vrlo dobri bilateralni odnosi između dviju zemalja s razvijenom suradnjom na mnogim područjima

U razgovoru su obostrano istaknuti vrlo dobri bilateralni odnosi između dviju zemalja s razvijenom suradnjom na mnogim područjima. Posebno je istaknut velik interes japanskih turista za dolazak u Hrvatsku. Veleposlanik Tsuji je izrazio zahvalnost japanske strane Vladi Repulike Hrvatske i hrvatskim građanima za pomoć upućenu japanskom stanovništvu stradalom u prošlogodišnjem potresu i tsunamiju.

Zamjenik ministrice Klisović istaknuo je važnost dodatnog jačanja bilateralne suradnje između Republike Hrvatske i Japana, osobito na području gospodarstva te naglasio da je jedan od prioriteta hrvatske Vlade stvaranje pozitivne klime za strana ulaganja. Zahvalio je japanskoj strani na brojnim donacijama i tehničkoj pomoći nevladinim organizacijama i organizacijama na lokalnoj razini, kao i na donacijama za razminiranje.

Sugovornici su istaknuli važnost razmjene posjeta na visokoj razini kao i redovnog sveobuhvatnog političkog dijaloga kroz političke konzultacije na razini ministarstava vanjskih poslova. Zaključno su spomenuli mogućnost proširenja suradnje nakon što Republika Hrvatske postane punopravna članica EU.



Priopćenja