Zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske, dr. Ivan Šimonović, boravio je 23. svibnja 2003. u službenom posjetu Švicarskoj

Zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske, dr. Ivan Šimonović, boravio je 23. svibnja 2003. u službenom posjetu Švicarskoj, gdje ga je primio g. Yves Christen, predsjednik Nacionalnog vijeća i Savezne skupštine Švicarske Konfederacije, a obavljeni su i službeni razgovori s državnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Konfederacije, g. Franz von Dänikenom.

Dr. Šimonović i g. Christen razmijenili su mišljenja glede daljnjeg razvoja odnosa između RH i ŠK. Razgovaralo se o perspektivi budućih gospodarskih odnosa između dviju zemalja, s naglaskom na turizam i angažman švicarskih ulagača na području Republike Hrvatske.

U razgovoru s državnim tajnikom, g. Franz von Dänikenom, raspravljalo se o aktualnom stanju bilateralnih odnosa te situaciji na području jugoistočne Europe. Isto tako, podrobno su razmotrena multilateralna pitanja poput uloge Ujedinjenih naroda u međunarodnom poretku, kao i odnos RH i ŠK s Europskom unijom.



Priopćenja