Zamjenik Klisović primio skupinu prijateljstva indonezijske narodne skupštine

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u ponedjeljak, 26. svibnja, izaslanstvo Bilateralne skupine prijateljstva Narodne savjetodavne skupštine Republike Indonezije...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u ponedjeljak, 26. svibnja, izaslanstvo Bilateralne skupine prijateljstva Narodne savjetodavne skupštine Republike Indonezije, koje u Hrvatskoj boravi od 25. do 30. svibnja.

Teme razgovora bile su stanje bilateralnih odnosa i mogućnost njihovog proširenja, osobito u pogledu unapređenja gospodarske suradnje, kao i jačanje ostalih oblika suradnje dviju država.

Razgovaralo se i o ambicijama hrvatskih kompanija za nastupom na indonezijskom tržištu te interesu indonezijskih tvrtki za ulaganjem u Hrvatsku, pri čemu je zamjenik Klisović ukratko predstavio najvažnije hrvatske investicijske projekte. Zamjenik Klisović sugovornike je upoznao s naporima Vlade u stvaranju otvorenog okruženja za ulaganja i uspostavi poticajnog pravnog okvira. Istaknuo je i važnost Hrvatske kao regionalnog transportnog čvorišta, koje može značajno doprinijeti pristupu indonezijskih roba europskom tržištu.



Priopćenja