Zajednička hrvatsko-flamanska komisija: Veliki potencijal hrvatske drvne industrije

Druga sjednica Zajedničke hrvatsko-flamanske komisije održana je u Fužinama i Delnicama 17. i 18. travnja o.g., pod predsjedanjem pomoćnika ministrice za europske poslove mr. sc. Hrvoja Marušića

Druga sjednica Zajedničke hrvatsko-flamanske komisije održana je u Fužinama i Delnicama 17. i 18. travnja o.g., pod predsjedanjem pomoćnika ministrice za europske poslove mr. sc. Hrvoja Marušića i glavnog tajnika flamanskog Ministarstva vanjskih poslova Koena Verlaeckta. 

U radu Komisije sudjelovalo je 5 radnih skupina iz različitih resora, s naglaskom na gospodarstvo i poduzetništvo, regionalni razvoj i EU fondove, javnu upravu, javno zdravlje, politiku mladih, turizam, znanost, inovacije i tehnologiju te obrazovanje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i prostorno uređenje i promet.

Kako bi se ukazalo na ulagački potencijal hrvatske drvne industrije, kao mjesto sastanka izabran je Gorski Kotar, a udruženje malih proizvođača prehrambene industrije održalo je i svoju prezentaciju upravo zbog korisnog flamanskog iskustva te mogućnosti suradnje u oba područja. Odabir Gorskog Kotara kao lokacije održavanja sastanka je dio potpore Vlade lokalnim sredinama, između ostaloga, i kroz ovakve aktivnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Flandrija je trenutno, prema podacima Eurostata iz ožujka ove godine, četvrta najuspješnija regija Europe koja Hrvatskoj može biti značajan partner u EU. Naime, bilateralna gospodarska suradnja Hrvatske, kako s Kraljevinom Belgijom u cjelini, tako i s njenim regijama, posebno Flandrijom je dobra ali ima velikog prostora daljnje poboljšanje posebno u okviru potpisanog Programa suradnje Vlade RH i Vlade Flandrije za razdoblje 2014-2015.

 



Priopćenja