Video-konferencija ministra Grlića Radmana s islandskim ministrom vanjskih poslova Gudlaugurom Thórom Thórdarsonom

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 19. svibnja 2020. godine, na video-konferenciji s ministrom vanjskih poslova Gudlaugurom Thórom Thórdarsonom...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 19. svibnja 2020. godine, na video-konferenciji s ministrom vanjskih poslova Gudlaugurom Thórom Thórdarsonom.
 
Ministar Grlić Radman izvijestio je islandskog kolegu o tijeku hrvatskog Predsjedanja Vijećem EU -a, te o poduzetim mjerama na europskoj i nacionalnoj razini radi sprječavanja širenja pandemije COVID-19.
 
Ministri su razmijenili mišljenja o daljnjim koracima koje dvije zemlje poduzimaju kako bi se pandemija COVID-19 učinkovito suzbila i razmijenili iskustva o postupnom ukidanju mjera. Izražena je uzajamna podrška i solidarnost u borbi protiv ove globalne opasnosti.
 
Također, razgovarali su o Višegodišnjem financijskom okviru, trgovini, ribarstvu, kao i o suradnji  unutar Europskog gospodarskog  prostora.
 
Ministri su se usuglasili su da će dvije zemlje nastaviti razvijati dobre odnose, pogotovo u području trgovine, gospodarstva i turizma.


Priopćenja