Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji organiziralo niz nastupa klape Bošket u Kuala Lumpuru

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Kuala Lumpuru je u razdoblju od 2. do 6. studenoga 2022. godine, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Maleziji, upriličeno više javnih nastupa hrvatske klape Bošket, čime je obilježena 30. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Malezije.

Klapa Bošket je u četvrtak, 3. studenoga 2022. godine, održala koncert u dvorani hotela Ritz Carlton, kojemu je nazočilo tristotinjak uzvanika iz diplomatskih, poslovnih i kulturnih krugova glavnog malezijskog grada. Ministarstvo vanjskih poslova Malezije bilo je zastupljeno s većim brojem visokih dužnosnika, a koncertu je nazočio i gradonačelnik Kuala Lumpura.

Klapa je sljedećeg dana nastupila na posebnoj manifestaciji koju je zajednički organiziralo nekoliko ovdašnjih glazbenih škola pred 1200 njihovih učenika i nastavnika. Organizirani su i susreti članova klape s pripadnicima hrvatske zajednice iz Kuala Lumpura.

Budući da je Veleposlanstvo Republike Hrvatske ostvarilo izvrsnu suradnju s gradskom upravom Kuala Lumpura, klapa je nastupila na nekoliko javnih manifestacija u organizaciji gradskog Odjela za kulturu, umjetnost, turizam i sport, uključivši i nastup na glavnom gradskom trgu Merdeka.

Ostale vijesti