Veleposlanik Kraljević razgovarao je s g. Paolom Scarpom Bonazza Buorom, podtajnikom talijanskog Ministarstva poljoprivrede i ribarstva..

Veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji, g. Drago Kraljević danas je razgovarao s podtajnikom talijanskog Ministarstva poljoprivrede i ribarstva, g. Paolom Scarpom Bonazza Buorom.

Povod njihovom razgovoru je pisanje talijanskog dnevnika Il Picola, od 04. listopada, pod nazivom "Italija je spremna blokirati Hrvatskoj njeno udruženje u EU", što prenose i hrvatski mediji.

Podtajnik Scarpa je u razgovoru s veleposlanikom Kraljevićem naglasio da je novinaru Il Picola iznio stavove Ministarstva poljoprivrede i ribarstva, te je prenio stajalište talijanskih ribara. Nije bilo govora o bilo kakvim mjerama u smislu zaustavljanja ratifikacije hrvatskog Sporazuma i stabilizaciji i pridruživanju u talijanskom parlamentu. Podtajnik Scarpa je osim toga naglasio da nije u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede i ribarstva donositi službeni stav o Odluci Hrvatskog sabora da proglasi ekološko-ribolovni pojas, niti je osobno predlagao takvo nešto.

G. Scarpa je izrazio interes da se dijalog o ovoj temi vrlo brzo nastavi na bilateralnoj razini dviju država.

Veleposlanik Kraljević je najavio ponovni, skori susret, s podtajnikom Scarpom o istoj temi.



Priopćenja