Veleposlanica Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici, Mira Martinec, predala je izvornike vjerodajnica potpredsjedniku Argentinske Republike

Veleposlanica Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici, Mira Martinec, predala je u ponedjeljak, 21. studenog 2005. godine u Buenos Airesu, potpredsjedniku Argentinske Republike, Danielu Osvaldu Scioliju, izvornike vjerodajnica čime je službeno preuzela dužnost izvanredne i opunomoćene veleposlanice Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici

Tom je prilikom u razgovoru obostrano potvrđeno postojanje dosadašnjih dobrih i prijateljskih odnosa dviju zemalja. Izražena je obostrana želja za daljnjim unapređivanjem bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Argentinske Republike na političkoj, gospodarskoj i kulturnoj suradnji, te je pritom istaknut značaj i brojnost hrvatske zajednice u Argentini.

Potpredsjednik Scioli izrazio je zanimanje o napretku Republike Hrvatske u pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji. Veleposlanica Martinec prenijela je želje Vlade Republike Hrvatske za posjetom visokih dužnosnika vlade Argentinske Republike Republici Hrvatskoj. Potpredsjednik Scioli čestitao je veleposlanici i zaželio uspjeh u vođenju diplomatskog predstavništva Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici.

Nakon predaje vjerodajnica veleposlanica Martinec položila je vijenac na spomenik utemeljitelju argentinske države generalu San Martinu.



Priopćenja