U Sarajevu održana redovita sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za identifikaciju, označavanje i održavanje granice između RH i BiH

Danas, 24. ožujka 2005. godine u Sarajevu u Bosni i Hercegovini održana je redovita sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za identifikaciju, označavanje i održavanje granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Na sjednici je u cijelosti prihvaćeno Izvješće o radu Mješovite stručne skupine za dokumentaciju identifikacije granične crte između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Međudržavno diplomatsko povjerenstvo verificiralo je Opis državne granice na TK-25 od broja TK 001 do broja TK 086 između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Elaborat – Zapisnici o lokalitetima i dokument "Podjela državne granice na sektore".

Na osnovi verificiranih dokumenata stvoreni su uvjeti za upućivanje Ugovora o granici između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine čime je završen višegodišnji proces usuglašavanja državne granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te su stvorene pretpostavke da se Ugovor uputi u proceduru ratifikacije parlamenata dviju zemalja.

Međudržavno diplomatsko povjerenstvo razmatralo je također funkcioniranje graničnog prijelaza Neum II – Zaton Doli te je dogovoreno da se pristupi izgradnji graničnog prijelaza na zajedničkoj lokaciji na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Razmatrajući provođenje Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu i suradnji, Međudržavno diplomatsko povjerenstvo je konstatiralo potrebu što skorijeg početka rada Stalnog mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma.




Priopćenja