U Pretoriji i Johannesburgu su od 26. do 30. studenog 2003. godine održani uspješni i medijski dobro popraćeni koncertni

U Pretoriji i Johannesburgu su od 26. do 30. studenog 2003. godine održani uspješni i medijski dobro popraćeni koncertni nastupi hrvatskih glazbenika, sopranistice Lidije Horvat Dunjko i pijaniste Maria Čopora. Glazbene nastupe je, na poticaj Centra za kulturu Novi Zagreb te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pretoriji.

U okviru boravka u Južnoafričkoj Republici hrvatski su glazbenici održali tri koncerta. Središnji nastup hrvatski su glazbenici imali u Pretoriji 28. studenog o. g. u dvorani Unisa Conference Hall, kojom prigodom su bila izvedena djela W. A. Mozarta, F. Schuberta, R. Straussa, F. Sdurantea, L. Delibesa, T. Cechinia, M. De Fallea i Josipa Hatzea. Manji, prigodni koncert za poslovne suradnike VRH u Pretoriji održan je 2. studenog o. g. u Lucit-candle gardenu, također u Pretoriji, a 30. studenog o. g. je u Crkvi Svetog Jeronima u Johannesburgu održan koncert za hrvatsku zajednicu.

Boravak hrvatskih glazbenika Lidije Horvat Dunjko i Maria Čopara popratili su vodeći mediji Južne Afrike: nacionalna TV SABC, radio postaja klasične glazbe Classic FM, stručni časopis za kulturu Classic Feel i drugi.



Priopćenja